20. marca 2011

FOReVER C: report

Ďalší, 12. ročník 8bit demoparty FOReVER, na ktorom sme sa zúčastnili už tretí krát spoločne s bratom Romanom bol vynikajúci! Tento rok sme sa zapojili aj do súťaže v kategóriách hudba, ale aj 1kB intro pre ZX-Spectrum.

Ako súťažnú skladbu som si tento rok zvolil niečo veselé, čo pobaví publikum. Prerobil som známu komerčnú tanečnú skladbu "Yolanda Be Cool - We No Speak Americano", s ktorou som obsadil 4. miesto s počtom bodov 394. Určite mi "pomohlo" aj to, že export Vortex Trackera generuje inak tabuľku tónov ako klasická prehrávacia rutina ProTrackera 3, čiže na samotnej prezentácií sa celá skladba prehrávala o oktávu vyššie, čo urobilo z veselej skladby upískanú otravnosť... nuž, taký je život :)

Druhá kategória, v ktorej sme sa ako RM-TEAM v súťaži prezentovali bolo 1kB intro...

Účasť v tejto kategórii je naozaj veľmi odvážna záležitosť. Napísať skutočne funkčný demo-program do 1024 bajtov, ktorý by bol navyše ozvučený AY hudbou, je skutočne zápas o každý bit. Navyše, podujal som sa implementovať veľmi zložitý algoritmus mojich goniometrických hadov, kde som musel bojovať aj s výpočtovým výkonom Z80. Roman mi pomohol s prvou, najdôležitejšou optimalizáciou a doprogramoval ofarbovanie hadov. Potom som sa tam snažil pridať ešte nejakú AY muziku, ale jej data stále presahovali požadovanú dĺžku až som to nakoniec musel zredukovať na 32 riadkov "patternu", ktorý už po páru sekundách začne liezť na nervy. Celé to nakoniec pôsobí ako neskutočná nuda v 1024 bajtoch, ale nevadí... predposledné miesto bolo naše! :))

Download:

MP3 (hudba): mborik_americano.mp3 (1.84 MB)
PT3 (hudba): mborik_americano.pt3 (3,36 kB)
TAP (intro): rmteam_intro_1k.zip (+ zdrojový kód - 7.2 kB)


4 komentáre:

  1. Práve preto mám v pravidlách, že na Forever beriem hudbu ako binárku s hradlom. Ja nie som hudobník a už vôbec sa nevyznám v tých tristo verziách .pt3 súborov. Ale je to škoda, tá hudba je fakt dobrá!
    mike/zeroteam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja viem Mike, je to moja chyba, lebo som to neposlal so samostatným hradlom a samostatnými datami muziky, tak ako to pekne vyexportuje Vortex Tracker do TAPky. Namiesto toho som sa snažil spojiť všetko do jedného bloku od 49152 a pravdepodobne som tam vymenil hradlo, alebo použil z prvého exportu - už si to presne nepamätám, ale pokašlal som tým tabuľky tónov. Teraz už je to jedno, aspoň bola sranda, ako to všetkým pílilo uši na partyplace :))))
    ... ale tebe to učite za vinu nedávam ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chcel som si stiahnut RTS 1k intro ale odkaz smeruje na nejaky FatDoctor, ktory ked spustim tam crashne (spadne na adresu 0). Nastastie sa intro dalo stiahnut z Foreverovych stranok :)
    Busy

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Busy, tak to je teda "parada". Rok tam bol zly link a nikto si to nevsimol, takze si vlastne prvy skutocny citatel tohto clanku? :))
    Link som upravil a vsetkym sa tymto ospravedlnujem ;)

    OdpovedaťOdstrániť