3. júna 2011

SQ-Tracker editor v1.11

Už asi pred rokom som si dal za úlohu obnoviť pôvodné zdrojáky George K.'s SQ-Editora do zdrojákov pre macroassembler AS. Zdrojové kódy v assembleri Prometheus uvolnil už dávnejšie sám George K. a boli k dispozícii na Velesoftovej stránke ako image D80 diskety. Po vyextrahovaní Prometheus zdrojákov do plain-textu a kompletnom preformátovaní (haldou regulárnych výrazov) som v priebehu roka v programe urobil niekoľko väčších či menších zmien:

  • Tracklisting bol sprehľadnený tým, že sa zobrazuje znak bodky "." pre nepoužité parametre a príkazy namiesto znaku nuly "0", tj. tak ako to zobrazujú všetky moderné trackery. Vo výpisoch sa tiež nezobrazuje obsah prázdneho patternu 00 (na začiatku a na konci songu).
  • Reorganizácia pamäte a celková optimalizácia umožnila pridať niekoľko patternov navyše pre dáta muziky.
  • Upravená minimálna dĺžka patternu z pôvodných 11 riadkov (nezmyselných anti-hudobných :) na okrúhlych 8 riadkov.
  • Drobné úpravy v názvosloví niektorých nápisov (hlavne vo funkcii "Cop").
  • Pridaná podpora ovládania K-MOUSE! Ovládanie myšou používa obe tlačidlá. Ľavé má štandardnú funkcionalitu výberu. Pravé tlačidlo slúži pre ukončenie prehrávania, alebo zamietnutie voľby "SURE?".
  • Pôvodné nastavenia ovládania pre Scalexa a Qjetu nahradené chýbajúcou podporou joystickov Sinclair II a Cursor (inšpirované Sweetovou verziou).
  • Naprogramovaná voliteľná autodetekcia ovládania, ktorá najprv zistí prítomnosť K-MOUSE, ak detekcia zlyhá skúsi sa detekovať Kempston. Ak sa nezistí ani ten, zvolí sa ovládanie klávesnicou.
  • Nový úvodný konfiguračný BASIC, v ktorom sa nachádza voľba nastavení zariadení pre I/O operácie, voľba ovládania (alebo autodetekcia), či prehodenie tlačidiel myši.

Download:

zdrojové kódy, dáta a finálne TAP/SNA: sqtracker_editor_v1_11.zip (60 kB)

3 komentáre:

  1. Jé a to čtu až těď no... myš sice nepoužívám, ale těch 8 řádků v patternu se fakt hodí.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zdar Martine, prosím Tě, nedokázal bys opravit chybku, kterou jsem hlásil na oldcompu?

    Zde popis chyby: http://oldcomp.cz/viewtopic.php?f=40&t=5047

    Díky moc!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toz vitaj vo svete 48 kilobajtovych programov :)
      Odpoved na OldComd: http://oldcomp.cz/viewtopic.php?p=59192#p59192

      Odstrániť