22. decembra 2008

FRED

V tejto hre musíte pomôcť robotovi Fredovi nájsť správnu cestu komplexom 16 miestností. V hre má k dispozícii trampolíny, ktoré mu umožňujú skákať, kamene, ktorými si môže pomáhať v ceste a plošinky, ktorými si môže na pomoc privolať vtáka. Ako to však býva, tak to, čo má pomáhať, tak môže aj prekážať a tak si niekedy musí Fred dať pozor na to, aby mu práve kamene a vtáky neprekážali v ceste. Jediné čo by ste mali vedieť je to, že vták môže potlačiť len jediný kameň, pričom Fred ich môže tlačiť neobmedzený počet.

Táto jednoduchá mini-hra je pôvodným dielom skupiny VBG Software, ktorú naprogramovali pre Československý 8-bitový počítač PMD 85. Konverziu na počítače ZX-Spectrum a kompatibilné má na svedomí brat Roman, ktorý ju nechal rozpracovanú a nedokončenú (len s niekoľkými levelmi) ešte niekedy v polovici 90. rokov minulého storočia. Nezávisle na tom tiež vytvoril v SQ-Trackeri prerábku Amiga modulu "Mr. Man - Stories Never End 2".
Ja som tieto zdrojové kódy a editor levelov po desatich rokoch oprášil, vytvoril nové levely, pridal zmieňovanú muziku a skompletizoval do spustiteľnej podoby. Aj keď sa dá celá mini-hra prejsť za niekoľko minút, veríme, že aspoň na chvíľku zabaví :)

Download:

samotná hra (TAP): rmteam_fred.zip (9.35 kB)
action-replay (RZX): rzx_fred.zip (64 kB)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára