29. decembra 2008

FAT doctor

K vytvoreniu tejto utilitky v roku 1993 ma vlastne priviedol prepojovací kábel od disketovej mechaniky Didaktik D40, ktorý keď občas na zbernici "zblbol", disketovka zapísala do FAT tabuľky blbosti. Preto som vyvynul túto utilitu do TOOLS 40/80/2000/128, ktorá sa v ňom spúšťa pomocou klávesy W a beží v obrazovke.

Táto verzia 1.3 však mala často problémy so zacyklením sa v cestách FAT tabuľky. Na novej verzii 2 som začal pracovať o rok neskôr...

Zapracoval som to celé do šatu KoZa commanderu (TOOLS) aby to fungovalo ako samostatná aplikácia. V samotnom "liečiacom" algoritme som sa snažil vyriešiť aj problém so zacyklením v cestách FAT tabuľky, čo sa, mám pocit že podarilo.

Stalo sa však nanešťastie to, že v tom istom roku prišla Proxima s programom George K.'s Dr.Disk a mňa už akosi vývoj novej verzie nelákal a vykašľal som sa na to...

Dnes by som tu vôbec o verzii 2 nepísal, nebyť môjho brata Martina, ktorý okolo roku 1998 oprášil starú disketu so zdrojákmi od vyvýjanej verzie 2 a dokočil to celé do funkčnej a spustiteľnej podoby so zápisom opravenej FAT tabuľky.

Download:

TAP (obe verzie): rmteam_fatdoctor.zip (4.5 kB)
D80 (chybná disketa + obe verzie): rmteam_fatdoctor_testdisk.zip (706 kB)

Ovládanie:

  • X - prepínanie pohľadu: pred/po oprave FATky
  • N - načítanie nového disku
  • J - justify - zapína/vypína zarovnanie koncoviek
  • B - bold font
  • Shift+Q - ukončenie programu - ak sa našli chyby FATky, program sa opýta, či zmeny zapísať.

1 komentár:

  1. Už jsi to moc nepamatuju, ale vím že tenhle program jsem v jednom obodobí dost používal.

    OdpovedaťOdstrániť